Thaiboxning

Thaiboxning eller Muaythai som det också kallas är en kampsport som inkluderar slag, spark, knä och armbågstekniker. Till skillnad från till exempel kickboxing är även klinch, en form av stående brottning tillåtet.

Vi tränar barfota. Smycken bör tas bort och eventuella piercingar tejpas för att undvika skador. Utrustning finns att låna men det rekommenderas att du skaffar egen om du vill träna regelbundet. Sparring sker främst på separata tider och under avanceratpasset. Här behövs full utrustning med tandskydd och ev suspensoar för den som behöver. Moment av lättare sparring kan dock förekomma även på andra pass. För den som inte alls vill sparras finns alltid alternativ, prata med instruktören.

Vårt mål är att bli bättre tillsammans. Att skapa kollektivitet genom en kamratlig, inkluderande och icke-macho träningskultur. Även om det går alldeles utmärkt att tävla för Colletive Effort är vårt huvudmål inte att träna fram någon tävlingselit utan att kollektivt bidra till alla medlemmars individuella utveckling. Vi samarbetar med andra klubbar i allmänhet och med progressiva sådana i synnerhet. Vi är medlemmar i Svenska Muaythaiförbundet och genom dom är verksamheten försäkrad i Folksam.

Instruktörer
Mattis
Tomas
Henrik 
Cecilia
Calle
Linus
Rabi
Leo


Vill du tävla i Muaythai?

  - Prata med någon av instruktörerna.
  - Ansök om tävlingskort här: https://www.budokampsport.se/ansokningar/tavlingskort/

Ett tävlingskort är giltligt i 5 år och är ett måste för att kunna delta i svenska tävlingar. Anmälan till tävlingar sker alltid i samråd med instruktörsgruppen. 

Collective Effort är anslutna till Svenska Muaythaiförbundet och Riksidrottsförbundet. Genom RF är alla utövare försäkrade mot olyckor under både träning och tävling, läs mer här: http://www.muaythai.se/klubbar-a-medlemskap/forsakring/.

Läs mer om att tävla i Muaythai på förbundets hemsida: http://www.muaythai.se/.